User Tools

Site Tools


cpp:stl:container_common_functions

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revisionPrevious revision
Next revision
Previous revision
Next revisionBoth sides next revision
cpp:stl:container_common_functions [2021/06/08 07:28] – [Β. Ένθεση σε set] gthanoscpp:stl:container_common_functions [2022/06/01 03:36] – [Ανάθεση των περιεχομένων ενός container από τα περιεχόμενα ενός άλλου container] gthanos
Line 3: Line 3:
 ===== Εισαγωγή στοιχείου ===== ===== Εισαγωγή στοιχείου =====
  
-Με εξαίρεση την κλάση [[array|std::array]] που το μέγεθος των πινάκων που δημιουργεί είναι σταθερό και δηλώνεται κατά τη δήλωση του πίνακα, οι υπόλοιποι //containers// μπορούν να μεταβάλλουν το αριθμό των στοιχείων που αποθηκεύουν. Για την εισαγωγή ενός στοιχείου σε έναν //container// υπάρχουν οι συναρτήσεις //insert// για την εισαγωγή ενός αντιγράφου του στοιχείου στον container και //emplace// για την δημιουργία ενός αντικειμένου και εισαγωγή του στον //container//. Επιπλέον, μόνο για τους //sequence containers// η //insert// λαμβάνει ως πρώτο όρισμα έναν //iterator// που δηλώνει τη θέση εισαγωγής του στοιχείου στον container. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες //containers//, η //insert// δεν λαμβάνει ως πρώτο όρισμα έναν //iterator//. Εάν λαμβάνει, αυτό είναι ενδεικτικό και καλό είναι να αποφεύγετε η χρήση του.+Με εξαίρεση την κλάση [[array|std::array]] που το μέγεθος των πινάκων που δημιουργεί είναι σταθερό και δηλώνεται κατά τη δήλωση του πίνακα, οι υπόλοιποι //containers// μπορούν να μεταβάλλουν το αριθμό των στοιχείων που αποθηκεύουν. Για την εισαγωγή ενός στοιχείου σε έναν //container// υπάρχουν οι συναρτήσεις //insert// για την εισαγωγή ενός αντιγράφου του στοιχείου στον container και //emplace// για την δημιουργία ενός αντικειμένου και εισαγωγή του στον //container//. Επιπλέον, μόνο για τους //sequence containers// η //insert// λαμβάνει ως πρώτο όρισμα έναν //iterator// που δηλώνει τη θέση εισαγωγής του στοιχείου στον container. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες //containers//, η //insert// δεν λαμβάνει ως πρώτο όρισμα έναν //iterator// άν λαμβάνει, αυτό είναι ενδεικτικό και καλό είναι να αποφεύγετε η χρήση του).
  
 Παραδείγματα: Παραδείγματα:
Line 308: Line 308:
   vector<int> v;   vector<int> v;
   array<int,6> a = {10, 20, 30, 40, 50, 60};   array<int,6> a = {10, 20, 30, 40, 50, 60};
- 
-  v.assign(a.begin()+1, a.end()-1); 
      
 +  
 +  /* Assigns 20, 30, 40, 50
 +  */
 +  v.assign(a.begin()+1, a.end()-1);      //    10         20      30      40      50       60
 +                                         //                                              ^
 +                                         //           begin()+1                         end()-1 
   print(v);    print(v); 
 } }
Line 318: Line 322:
 H συνάρτηση //assign// διαγράφει τα υφιστάμενα περιεχόμενα του //container// πριν ανάθεση των νέων περιεχομένων. Προσαρμόζει το μέγεθος του //container// ανάλογα με τον αριθμό των στοιχείων που θα εισάγει σε αυτόν. H συνάρτηση //assign// διαγράφει τα υφιστάμενα περιεχόμενα του //container// πριν ανάθεση των νέων περιεχομένων. Προσαρμόζει το μέγεθος του //container// ανάλογα με τον αριθμό των στοιχείων που θα εισάγει σε αυτόν.
 </WRAP> </WRAP>
- 
-  
cpp/stl/container_common_functions.txt · Last modified: 2023/05/30 19:18 by gthanos